Stołówka Szkolna – jadłospis

Obiad  
Poniedziałek 09.03.2020
barszcz ukraiński z kiełbasą i kostką ziemniaczaną, spaghetti bolognese, woda mineralna, pomarańcza ( 1,7,9 )

 

 
Wtorek 10.03.2020
zupa jarzynowa z makaronem, ziemniaki, kotlet drobiowy w panierce, buraki, woda mineralna, gruszka

( 1,3,7,9 )

 
Środa 11.03.2020
kapuśniak z kiełbasą i kostką ziemniaczaną, kluski leniwe, woda mineralna, jabłko (1,3,7,9)  
Czwartek 12.03.2020
zupa grochowa z grzankami, ziemniaki, pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym, marchewka mini, woda mineralna ( 1,3,7,9 )  
Piątek 13.03.2020
zupa pomidorowa z ryżem, zieloną pietruszką, makaron z łososiem i brokułami, woda mineralna, kiwi

( 1,4,7,9)

 

ALERGENY

(w jadłospisie produkty podkreślone zawierają alergeny)

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

Idź do góry