Stołówka Szkolna – jadłospis

Obiad

Poniedziałek 19.02.2018

barszcz ukraiński z kostką ziemniaczaną i kiełbasą, pierogi z owocami, sok jabłkowy 100 %

Wtorek 20.02.2018

zupa brokułowa z makaronem, ziemniaki, schab duszony w sosie własnym, buraki, kompot wieloowocowy, mandarynka

Środa 21.02.2018

krupnik z kaszą i kostką ziemniaczaną, kluski na parze z polewą truskawkową, woda mineralna

Czwartek 22.02.2018

zupa pomidorowa z tartym ciastem, ziemniaki, jajko sadzone, marchewka duszona, kompot wieloowocowy, kiwi

Piątek 23.02.2018

rosół z kluskami grysikowymi, ziemniaki, ryba panierowana, surówka z marchewki, woda mineralna

Obiad

Poniedziałek 26.02.2018

zupa jarzynowa z kostką ziemniaczaną , racuchy z jabłkami, sok wieloowocowy 100 %

Wtorek 27.02.2018

zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, filet drobiowy panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i pomidorów, woda mineralna

Środa 28.02.2018

zupa pieczarkowa z tartym ciastem, gołąbki w sosie pomidorowym, woda mineralna, pomarańcza

Czwartek 01.03.2018

żurek z kostką ziemniaczaną, bigos, bułka kajzerka, woda mineralna, mandarynka

Piątek 02.03.2018

krupnik z kaszą i kostką ziemniaczaną, makaron penne z łososiem, suszonymi pomidorami i brokułami, woda mineralna, jabłko

ALERGENY
(w jadłospisie produkty podkreślone zawierają alergeny)

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

  • Dodaj komentarz

  • Comment Feed for this Post
Idź do góry