Stołówka Szkolna – jadłospis

Obiad

Poniedziałek 25.03.2019

żurek z kiełbasą i kostką ziemniaczaną, spaghetti z sosem mięsnym i serem żółtym, pomarańcza ( 1,7,9 )

Wtorek 26.03.2019

rosół z makaronem, ziemniaki, filet szwajcar, fasolka szparagowa, woda mineralna, kiwi ( 1,3,7,9 )

Środa 27.03.2019

barszcz biały z kiełbasą i kostką ziemniaczaną, kasza, bitki wieprzowe duszone w sosie własnym, buraki, woda mineralna ( 1,7,9 )

Czwartek 28.03.2019

zupa brokułowa z tartym ciastem, prażonki, sok wieloowocowy 100 %, banan ( 1,7,9 )

Piątek 29.03.2019

zupa koperkowa z makaronem, ziemniaki, domowe paluszki rybne, surówka z marchewki i jabłka, woda mineralna ( 1,3,4,7,9 )

ALERGENY
(w jadłospisie produkty podkreślone zawierają alergeny)

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

Idź do góry